Øjenklinikkens Optik i Herning uddyber: Solbriller med UV-beskyttelse

Solbriller er smarte og kan se flotte ud, men faktisk har de en langt vigtigere funktion end det: Nemlig at beskytte øjnene. Solen udsender nemlig en række skadelige stråler, som er de samme, som for eksempel gør, at din hud bliver skoldet.

Hvad er UV-stråling og hvad kan solbriller med UV-beskyttelse gøre?

Den farlige stråling, der kommer fra solen, kaldes også UV-stråling. Denne stråling opfører sig som bølger, hvoraf det meste heldigvis frasorteres i jordens atmosfære. De bølger, som ikke frasorteres, er dem man med et par gode solbriller søger at beskytte sig mod.

Der findes tre typer UV-stråling, gående fra korte til lange bølger:

  • UV-C
  • UV-B
  • UV-A

Korte bølger laver større skade i hud og øjne end de lange bølger. Disse filtreres dog også bedre fra i atmosfæren. Generelt er det dog en god forholdsregel at beskytte sig mod solen, særligt også når den står lavt i horisonten eller reflekteres på forskellige overflader – det kan for eksempel være vand eller sne. Dette kan solbriller med UV-beskyttelse hjælpe med.

Solbriller filtrerer strålingen væk

Ligesom mange af de skadelige UV-stråler filtreres væk i atmosfæren, sørger materialet i dine solbriller for, at den resterende mængde stråling filtreres væk i brillerne. Med et par gode solbriller er der altså derfor ikke grund til bekymring, og du nedsætter væsentligt risikoen for skader på hornhinden samt andre øjensygdomme, der kan opstå på længere sigt.

Hos Øjenklinikkens Optik i Herning går vi højt op i at passe på dine øjne. Af den grund har vi et bredt udvalg af forskellige solbriller, der med deres UV-beskyttelse kan beskytte dit syn. Vi vejleder og hjælper gerne med at finde det rette par, så du komfortabelt og med god samvittighed kan være i solen uden at skulle bekymre dig om skadelige stråler i dine øjne.

Se mere om hvordan du beskytter dine øjne på:
www.beskytdineøjnemodsolen.nu